Ako si môžte spríjemniť sv. Valentína i počas lockdownu

sobota 13. února 2021

 


Valentín, deň ktorý by nepoznal snáď blázon. Je to deň zamilovaných. Deň, ktorý je plný lásky. I keď som za to, že by si ľudia mali lásku dokazovať každý deň a nie len na Valentína. Ale v dobe pandémie je to o to krajší deň, ktorý môže byť konečne iný ako ti ostatné. Vedeli ste že..  sa v Anglicku traduje, že 14. februára si najmä labute či holuby volia svojich partnerov? :) Milé, že? Poďme si teda ukázať, čo sa počas lockdownu dá robiť práve v tento deň. 


1./ RAŇAJKY SPOLU

Začnime teda tam, kde 14.2 viacerím z nás začína. Ránom; Pre mňa nie je nič krajšie ako začať ráno, raňajkami spolu. Či už v posteli alebo inde. Je to čas, kedy sa spolu porozpáravame. Taká najkrajšia časť dňa by som povedala. Či už spolu alebo nie, urobte si raňajky a porozprávajte sa. Ak patríte medzi páry, ktoré žijú v iných domácnostiach, máte šťastie, že žijete v 21. storočí, ktoré je plné technológii. Zapnite si FaceTime, Skype, Messenger call a dá sa to i takto. Na raňajky si môžte dať čokoľvek na čo máte chuť. Teplý čaj či káva; k tomu lievance, palacinky, francúzske toasty, omeleta, jogurt s musli, hrianky či milión ďalších možností. Recept na najlepšie lievance nájdeš TU. (klikni na slovo tu a samo ťa presmeruje. Ale pozor, treba fotkami presúvať pretože recept je medzi fotkami).









2./  NETFLIX & CHILL

Klasika ktorá neomrzí. Proste je fajn si ľahnúť a pozrieť si nejaký dobrý seriál alebo film. Či už sám alebo s partnerom. Kúpte si niečo pod zub a pustite si váš obľubený seriál. Ak neviete čo pozerať, tu je pár mojich odporúčaní. 

SERIÁLY:

Bridgerton - romantický seriál z obdobia 18 storočia. Je okolo neho haló, no a ja sa úprimne ani nečudujem. Videla som ho už 2x! Keď som ho pozerala poprvé, tak som ho reálne zhĺtla za jednu noc. Po poslednej časti som sa okamžite chcela teleportovať do minulých storočí a mať nádherné šaty a tancovať s láskou svojho života. Samozrejme pikantné scény môžu vyčariť fakt peknú atmosféru. Ale veď viete.. 

You lie in April - verím, že milovníci anime už toto anime videli. No existuje mnoho ľudí, čo si to ešte nepozreli. Každý kto ho videl do konca, bol v slzách. Pretože to patrí medzi naozaj smutné anime. 

Disenchantment - ak máte radi tvorbu Matta Groeninga ktorý je autorom Simpsonovcov alebo seriálu Futurama. Nám sa osobne veľmi zapáčil a odporúčame to pozerať samozrejme v originálnom dabingu čiž v angličtine.

.. Ktoré ste odporúčali vy: 
La Casa de Papel,  The haunting of the hill house,  Peaky blinders,  Sabrina,  The Queen's gambit,  Fate the Winx saga,  Toy boy,  Elite,  Orange is the new black,  Don't fuck with cats,  Titans,  How to get away with murderer,  How I met your mother,  Suits,  Sex in the city,  The end of the f***king world,  the last kingdom,  You,  Dolly Parton's heartstrings,  black mirror,  big mouth.

FILMY:

Vrátim sa takto k anime žánru. Snáď nie je v tejto dobe človeka, ktorý by nevidel majstrovské diela tvorcu  menom Hayao Miyazaki. Ak Vám jeho meno nič nehovorí, tak Vám oživím pamäť. Princess Mononoke, Spirited Away, Ponyo, My neighbour Totoro, Porco Rosso, Nausicaa of the valley of the wind, Kiki's delivery service, Howl's moving castle, From up on poppy hill.. atď. Ale mimo Hayao sú tiež krásne napríklad Kimi no na wa, The secret world of Aritetty, Silent voice, 5 centimeters per second, The girl who leapt through time.

Bonnie&Clyde (1967) - online som ho bohužiaľ nenašla ale dá sa stiahnuť na ulož.to- 

Lost in trasnslation (2003) 

The tourist (2010)

Shrek (2001)

Titanic (1997)

Odporúčania od Vás: 

Šarla, The devil all the time, na nože, Dark Shadows, Before I go to sleep, Pacific Rim, Zodiac, Bird box, Love and Monster, Wine country, LOL, The fuck it list, Elona Holmes, Cafe Society, The king. 

Nezabudnite na nejakú maškrtu k tomu :) Napríklad také toritlly s dipom alebo klasický popcorn.









3./  PRECHÁDZKA V PRÍRODE

Kto by nemiloval pobyt v prírode? Povedzme si pravdu, vonku je zima a málo komu sa chce. No pobyt v prírode vie obom z Vás dobiť energiu či psychicky lepšie zvládať situáciu ktorou si už dlhšie všetci prechádzame. Vráť sa so svojou polovičkou do detských čias a choďte sa posánkovať, poguľovať, postaviť si iglú či pokorčuľovať na zmrznutom rybníku či len na väčšej mláke na poli. Pobyt vonku počas zimy má svoje čaro. Pretože každý dotyk cítime intenzívnejšie. Cítime dotyk toho druhého kedy mám omrzajú ruky. Cítime prichazajúce teplo. Tento čas zimy a snehu je čarovný.





4./  ROMANTICKÁ VEČERA DOMA

Síce nám tento rok nevýjde žiadna romantická večera v reštaurácií, no čo tak si niečo dobérho uvariť doma? Viete čo je na tom celé také pekné? Že do kuchyňe môžu zavítať obaja a pomôcť si. Pri tom, ako varíte si zapnite hudbu, spievajte si, tancujte, vytvorte si príjemnú atmosféru. Výber večere je len na vašej dohode. U nás víťazia jednoznačne špagety! Ešte teda uvidíme, na ktorý spôsob si ich uvaríme. Ak by ste chceli ale vyskúšať niečo nové, pripájam Vám recept na tie moje. (Recept nájdeš TU) Pri romantickej večeri nemsú chýbať sviečky, pomalá hudba a nejaké dobré vínko. Ak nepijete alkoholické nápoje, nezabúdajme na to, že existujú aj nealko verzie. Ja som ich objavila len pár mesiacov dozadu a bola som v šoku že niečo také existuje! Som to len ja alebo aj vy ste po tomto zistení boli prekvapení?


5./  WELLNESS DOMA

Ako platí i pri večerách v reštauráciách, tak i tu platí že si spomínaný wellness musíme urobiť doma. Vaňa plná peny či morksej soli? Výber je zas a znova na Vás. Kúpte si masky na tvár, zapnite hudbu alebo sa len tak rozprávajte. Vypnite od problémov či negatívnej energie. Nechajte svoju myseľ niekde inde. So svojou polovičkou Vám bude skutočne takto dobre. Určite je niečo, čo upokojí myseľ vás oboch. Dajte si vzájomnú masáž. Rozmaznávajte sa. Zhasnite svetlo a zapalte sviečky.. Proste sa cítťe dobre. :)



6./  VEČER LEN A LEN PRE VÁS DVOCH

My ženy si zväčša pre naše polovičky prichystáme nejaké prekvapenie. Priznajte sa. Tiež si kvôli svojmu mužovi viaceré z Vás kúpili nové spodné prádlo len tak pre potešenie jeho očí alebo tak pre seba? I keď možno nie nové, možno ste vytiahli kúsok, ktorý máte čisto špeciálny. Príde mi to nesutočne milé ako sa kvôli naším polovičkám my ženy snažíme. Valentín je deň, kedy si ako pár môžte skúsiť niečo nové. Kúpte si erotickú hru či nejaké vychytávky. Obzvláštnite to a experimentujte; partner sa isto nepohnevá. :)



Väčšine z nás sa tento deň spája s darčekami, kvetmi či inými materiálnými vecami. No, nesmieme zabúdať, že tento deň je len a len o Vás, vašich citoch a predovšetkým o vašej láske medzi vami. Nie je o materiálnych veciach. Je o tom, aká chémia medzi vami dni, mesiace a roky prebieha. Krasného Valentína holúbkovia! <3. ... S láskou Ludka Veng

Nezabudnite ma sledovať i na mojom Instagrame aby Vám neušiel žiaden z mojich článkov! :) 




Okomentovat

© LUDKA VENG. Design by FCD.