Bezlepkový a bezlaktózový jablkový koláč

středa 24. června 2020

Ahojte čitatelia,
pridávam Vám sem skutočne jednoduchý recept, ktorý si môže vychutnať i človek, ktorý trpí intoleranciou laktózy a lepku! 


Čo budeme potrebovať?
Okrúhly plech na pečenie koláčov

Ingrediencie:
300g Bezlepkového lístkového cesta
4ks Jabĺk
2čj Bezlaktózového masla
2-3 PL Mletej škorice
1PL Medu


Postup:

Začneme tým, že si necháme rozohriať rúru na 190 stupňov. Bezlepkové lístkové cesto je krehké, takže ho stačí trhaním poukladať a popritláčať. 

Vezmeme si nôž a dosku, začneme krájať jablká na malé kocky (bez šupky). Do teplej rúry vložíme korpus na 5 max. 10 minút. Na panvici necháme roztopiť 2 čajové lyžičky bezlaktózového masla a pridáme jablká. Tie prepražíme. Do kociek pridáme škoricu, med a poriadne zamiešame. Do korpusu pridáme zmes s jablkami a nemáme piecť 10-20 min. 

A ako posledný krok.. Vychutnať si ho!


Okomentovat

© LUDKA VENG. Design by FCD.