Milé Sedmokrásky,
v deň, kedy som na Instagram pridala fotku RAW koláča; mi doslova explodoval direct. Prišiel čas sa s vami podeliť o tento receptík ktorý ulahodí každému! (gramáž je len orientačná)
Kešu oriešky si musíme nechať namočiť aspoň na 15 hodín.
Kešu oriešky si musíme nechať namočiť aspoň na 15 hodín.
INGREDIENCIE:
Na korpus:
35g vlašské orechy
45g datle
15g strúhaný kokos
1čl vanilkový extrakt
1PL javorový sirup
Náplň/vrch:
150/200g kešu oriešky
100g čučoriedky
3PL javorový sirup
polovica plechovky kokosového mlieka
1/2 šálka vody
2PL javorový sirup
POSTUP:
Korpus:
1. Z datlí vyberieme kôstky, opláchneme ich a vhodíme do mixéra. Pridáme vlašské orechy, strúhaný kokos a javorový sirup s vanilkový extraktom. Celé to poriadne zmixujeme. Mala by nám výjsť hmota, ktorá po stlačení drží. Ak nebude, nebojte sa pridať javorový sirup a datle.
2. Hmotu začneme opatrne a rovnomerne vtláčať do okrúhlej formy na pečenie. Zatiaľ čo budeme pripravovať náplň, vložíme korpus do mrazničky aby lepšie držal.
Náplň:
3. Ako som už spomenula vyššie, je potrebné nechať kešu oriešky na 24 hodín vo vode. (teda minimálne 15..) Kešu oriešky vyberieme z vody a vložíme do mixéra spolu s ostatnými ingredienciami a spustíme mixér.
4. Hmota by mala byť hustá, nemala by sa úplne rozlievať. Vyberieme si z mrazničky korpus a vlejeme náplň na vrch.
5. Ako som urobila tak krásne hladký vrch? natriasala som to zo strany na stranu a neskôr jemne poklepkala s formou o stôl. Vložíme do mrazničky na pár hodín aby nám korpus a vrch stuhol. Po tom, čo nám korpus stuhol, ho môžme hneď podávať.. Skladujeme neskôr v chladničke.
Jednoduché, že? Je to vlastne len o mixovaní správnych ingrediencií. Budem rada, ak sa o svoje výtvory podelíte spolu so mnou. ♥ Dúfam, že sa Vám dnešný receptík páčil. Prajem Vám dobrú chuť a krásny deň.. ♥
Okomentovat