Čučoriedkový RAW vegan cheesecake

pátek 26. června 2020



Milé Sedmokrásky,
v deň, kedy som na Instagram pridala fotku RAW koláča; mi doslova explodoval direct. Prišiel čas sa s vami podeliť o tento receptík ktorý ulahodí každému! (gramáž je len orientačná)
Kešu oriešky si musíme nechať namočiť aspoň na 15 hodín.

INGREDIENCIE:

Na korpus:
35g vlašské orechy
45g datle
15g strúhaný kokos
1čl vanilkový extrakt 
1PL javorový sirup

Náplň/vrch:
150/200g kešu oriešky
100g čučoriedky 
3PL javorový sirup
polovica plechovky kokosového mlieka 
1/2 šálka vody 
2PL javorový sirup


POSTUP:

Korpus:

1.  Z datlí vyberieme kôstky, opláchneme ich a vhodíme do mixéra. Pridáme vlašské orechy, strúhaný kokos a javorový sirup s vanilkový extraktom. Celé to poriadne zmixujeme. Mala by nám výjsť hmota, ktorá po stlačení drží. Ak nebude, nebojte sa pridať javorový sirup a datle. 

2. Hmotu začneme opatrne a rovnomerne vtláčať do okrúhlej formy na pečenie. Zatiaľ čo budeme pripravovať náplň, vložíme korpus do mrazničky aby lepšie držal.

Náplň:

3. Ako som už spomenula vyššie, je potrebné nechať kešu oriešky na 24 hodín vo vode. (teda minimálne 15..) Kešu oriešky vyberieme z vody a vložíme do mixéra spolu s ostatnými ingredienciami a spustíme mixér. 

4. Hmota by mala byť hustá, nemala by sa úplne rozlievať. Vyberieme si z mrazničky korpus a vlejeme náplň na vrch. 

5. Ako som urobila tak krásne hladký vrch? natriasala som to zo strany na stranu a neskôr jemne poklepkala s formou o stôl. Vložíme do mrazničky na pár hodín aby nám korpus a vrch stuhol. Po tom, čo nám korpus stuhol, ho môžme hneď podávať.. Skladujeme neskôr v chladničke. 


Jednoduché, že? Je to vlastne len o mixovaní správnych ingrediencií. Budem rada, ak sa o svoje výtvory podelíte spolu so mnou. ♥ Dúfam, že sa Vám dnešný receptík páčil. Prajem Vám dobrú chuť a krásny deň.. ♥





Okomentovat

© LUDKA VENG. Design by FCD.