špenátovo - avokádové špagety

neděle 31. ledna 2021

 


Mnohí z nás sú zvyknutí na boloňsku omáčku, carbonara. s morca-dellou či klasickým kečupom a syrom. Ale čo takto skúsiť inú, vegetariánsku/vegan alternatívu tohto talianskeho pokrmu.


INGREDIENCIE

● 1 kus avokádo

● 1 balenie baby špenát

● 2 strúčiky menšieho cesnaku

● olivový olej

● čierne mleté korenie

● soľ

● voda

● 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

● syr Grana Padano 


POSTUP

Začneme tým, že si necháme zovrieť vodu na špagety. Vodu na špagety osolíme hneď po tom, čo vložíme dnu cestoviny. Samozrejme voda musí vrieť. Cestoviny sa varia každé inak. Preto si prečítajte balenie. My máme radi "Al dente" čiže také tvrdšie, takže ich varíme kratšie ako by sa malo.

● Umyjeme baby špenát a podusíme ho na olivovom oleji kde prilejeme trošinku vody nech nám nechytí špenát. Dusíme ho pod pokrievkou približne 3-5 minút.

  Avokádo zbavíme šupky a kôstky a vložíme do mixéra spolu so strúčikmi cesnaku, 1čl olivového oleja, čiernym mletým korením, soľou a 2pl citrónovej šťavy. Po dusení pridáme baby špenát spolu so šťavou. Počas mixovania môžte pridať tak 1/4 pohára vody. 

●  Teplú omáčku pridáme na špagety a môžme to posypať so syrom Grana Padano alebo pre mäsožravcov s praženou slaninkou. 


Prajem Vám dobrú chuť.
Ak sa Vám receptík páčil, budem rada za každý milý komentár či zdieľanie. Budem samozrejme rada, ak zavítate na môj instagram (klikni na slovo Insta a otvorí sa ti môj profil) a možno zverejníte fotku ako ste varili tento recept. Nezabudnite ma hlavne označiť aby som to videla. ♥


........ S láskou Ludka Veng

1 komentář

© LUDKA VENG. Design by FCD.