Recept na krémovú hokkaidó polievku

středa 2. dubna 2025

 




INGREDIENCIE:
1 tekvica hokkaido 
1 zemiak
1 menší alebo 1/2 väčšieho batátu
1 mrkva
1 cibula 
1/2 strúčik cesnaku
2x zeleninový bujón
čierne korenie
soľ
tekvicové semiačka
chlieb na krutónky
maslo
 
POSTUP:

Ešte než začneme; rúru si necháme nahriať na 180-185 stupňov. Skúste použiť ten najostrejší nôž ktorý máte, pretože tekvica Hokkaidó sa veľmi ťažko reže. Tekvicu si rozrežeme na polovicu a zbavíme ju dužiny a semiačok. Nakrájame ju na menšie kúsky, aby sa rýchlejšie upiekla. Taktiež si nakrájame zemiak a jeden menší alebo 1/2 väčšieho batátu. (čo s druhou polovicou? dajte bátát do vody do chladničky a vydrží Vám 1-2 dni, čiže ho môžete použiť neskôr). Na plech si dáme papier na pečenie a rozložíme si naň zeleninu, ktorú okoreníme a osolíme. Pečieme tak dlho, kým nám zelenina nezmäkne.

 Zatiaľ čo sa nám zeleninka pečie v rúre, v hrnci necháme variť vodu. Mrkvu si očistíme a nastruháme ju na hrubšie kúsky. Mrkvu prihodíme do vriacej vody spolu s 2 bujónami a varíme prbližne 5 minút. 

Na pánvici si na masle si opražíme na hrubšie nakrájanú cibuľu, ktorú pre lepšiu chuť pridáme do vývaru. A je to tu, zeleninka zmäkla. Je čas ju pridať do vývaru taktiež. Celé to necháme v hrnci za občasného miešania približne 5 minút. Po uplynutí času, si necháme polievku trošku vychladnúť,  aby sme neotupili nože na ručnom mixéry. Celé si to poriadne premixujeme a môžme servírovať. 

Odporúčam si k tomu dať:
všežravci:
kyslá smotana 
slanina
krutónky
vegani:
krutónky
tekvicové semienka

Budem rada, ak mi do komentára napíšete, ako Vám polievočka vyšla. :)



Okomentovat

2025 © LUDKA VENG. Design by FCD.